«

»

Vågar jag synda?

Jag har ju jobbat och kämpat för att gå ner i vikt. Jag har utmanat mig själv på det ena och det andra sättet. I början på april så bestämde jag mig för att försöka klara en månad utan socker och en månad med att bara dricka vatten till min mat. Jag körde dessutom olika ”Må-bra-utmaningar”.

Den här veckan var det något inom mig som sa ”STOPP”!! Jag frågade mig själv varför jag bara dricker vatten till min mat? Vad är syftet? Jag hade inget bra svar, annat än ”för att”. Ibland tycker jag faktiskt att jag är lite dum i huvudet!! Jag drar saker för långt. Jag behöver inte dricka enbart vatten till min mat. Jag får lov att dricka te med mjölk, lightläsk, varm choklad och liknande. Varför ska jag avstå om jag vill ha det? ”För att”???? Oj, vilket bra skäl! NOT!! Jag avbröt den utmaningen idag.

Samtidigt så avbröt jag min sockerfria månad i och med att det var socker i min varma choklad. Då får det vara det, för jag får äta och dricka socker också. Mitt i veckan när jag vill. Flera gånger i veckan om jag vill. Huvudsaken är att jag balanserar mitt kaloriintag och håller den vikt jag vill hålla och det gör jag ju. Alltså ingen mer sockerfri månad.

Jag kommer inte heller att delta i ”Må-bra-utmaningen” den här veckan. Min kropp vill vila lite mer. Jag har gått min pw och joggat lite idag, men det drog i musklerna på baksidan av låren. Inte som kramp, men det spände rejält!! :shock: Då frågade jag mig själv igen: – Vad är syftet? Varför pushar du dig så hårt? Vart vill du komma? Vad vill du uppnå? Vad håller du på med? Ta en paus om du känner ett behov av det. DU FÅR LOV ATT GÖRA DET!! Därför blev det ingen ”hemma-träning” idag. Kanske i morgon eller kanske inte. Mina pw:s älskar jag, men jag måste inte jogga. Jag kan GÅ också. I långsam takt. Huvudsaken är att jag kommer ut och får min sinnesfrid och mår bra. :-)

När jag var i affären och storhandlade så funderade jag på att köpa något onyttigt. Jag vet att jag får och kan göra det, men det kändes så otroligt fel. Mitt i veckan? Det som jag brukar spara till fredagarna. Det blev inget onyttigt. Det kändes alldeles för fel. I morgon kanske det blir något. Nu när jag får, så vill jag inte. När jag inte får, så kan jag inte sluta att tänka på hur mycket jag vill ha det. Konstigt.

Idag har det blivit vatten, proteindrink, magnesium och zink med c-vitamin till frukost.

Frukost dag 8 i april 2013.

Efter jobbet så var jag as-hungrig!! Ge mig mat NU!! Jag åt valnötter, avokado, finn crisp, ost med örter, ajvar, lättkvarg, rökt kyckling och drack en kopp te med mjölk och en kopp varm choklad. Så otroligt gott!!

Lunch dag 8 i april 2013.

Maken ville ta en pw idag så jag mötte honom efter jobbet. På vägen dit joggade jag till och från, men det kändes inte så bra så på vägen hem gick vi bara. Man måste inte springa ihjäl sig heller. Vad jagar jag? Det var lite otippat att hitta en ananas bland växterna. :-)

Pw dag 8 i april 2013.

Kvällens middag bestod av chickza, grönsaker och ett glas vatten. Det blev även två bananer. Perfekt! Nu är jag mätt och belåten! :-) Chickzan var överraskande god!! Det kommer jag definitivt att göra om igen! Alla älskade den!! :-) Dock blir det väldigt små portioner, så om du vill ha en ”normal” portion, gör dubbel sats. Det gjorde vi, tack och lov. Annars hade vi inte blivit mätta idag.

Middag dag 8 i april 2013.

Nu är det dags att avsluta för idag. Jag är rejält trött efter en lång dag! Sov så gott! Kram! Maria

Share

2 kommentarer

  1. Linda

    Helt rätt i tankarna tycker jag. Kramar <3

    1. alamaria

      Tack Linda!! :-) <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>