«

»

Trötta klubben får snart en ny diskmaskin!

När jag läser min dagbok från förra året och ser hur mycket jag hela tiden har att göra så undrar jag hur andra har det? Är det ”fullt ös, medvetslös” även hos dig? Hur får du din vardag att gå ihop? Så här skrev jag förra året:

Dag 26

Dagen började med att äldsta sonen sa att han hade ont i halsen. Jag uppmanade honom att försöka komma upp och dricka te. Han var väl inte så nöjd med det förslaget, men gjorde mig ändå till viljes. Idag ska vi nämligen lämna alla böcker och tidsskrifter till hans skola. Det är nästan nio, fyllda IKEA-påsar som ska lämnas över och de väger riktigt mycket. Hoppas att bilen inte kollapsar! Det gick bra att lämna både barnen och alla böcker och efter det så lämnade jag även en påse med spel till Myrorna innan det var dags att åka hem och fixa med saker hemma.

Väl hemma igen så behövde jag ringa två samtal så det var bara till att sätta sig i telefonkö. Finns det något mer tråkigt än att sitta i telefonkö? Tur att jag har ett headset till min mobil så att jag slipper sitta och hålla telefonen som man fick göra förr i tiden. Nu satt jag och gjorde andra saker i datorn samtidigt som jag inväntade min tur. Det tog 45 minuter innan jag fick tag på den personen jag sökte! Galet! Hur som haver så fick jag gjort mina ärenden och informationen som jag fick skickade jag till mitt ombud.

Efter det så försökte jag strukturera upp resten av dagen. Sönerna skulle hämtas igen. Maten skulle lagas och alla glas från vitrinskåpet skulle diskas så att jag kunde spackla, slipa och måla innan det var dags att montera de nya skåpen som glasen skulle in i.

Disken var gigantisk! Hur gör vi egentligen när vi får så mycket disk? Allvarligt talat! Det är helt sjukt! Jag förstår att maken blir nedslagen när han ser diskberget varje dag. Det är lika stort oavsett hur ofta man diskar och då har vi ändå diskmaskin. Den körde jag fyra gånger och efter en sådant ”disk-maraton” så är man rätt slut.

Trots det så orkade jag måla en del av väggen först en gång. Där i mellan så gjorde jag lax i ugnen och skar upp grönsaker som vi skulle äta till. När maten var uppäten så skulle äldsta sonen köras till schacken. Tillbaka hemma så skulle väggen målas en gång till innan det var dags att montera ett skåp och hjälpa yngsta sonen med matteläxan. Det gick inte så bra eftersom han inte är så intresserad. Då blir det svårare att förstå. Jag tror att en bidragande orsak kan ha varit att han var trött så jag sa att han ska göra sina läxor så fort han får dem istället för att vänta till sista sekunden. Då blir det alltid jobbigare. När väggen var målad, ett skåp var monterat och de rena glasen var inställda, så var det dags att hämta äldsta sonen från schacken och maken från centralstationen. In i bilen och iväg igen! Yngsta sonens läxa var förvisso inte färdig, men den skulle vi fortsätta med när vi kom hem igen.

Äldsta sonen hämtades på schackklubben och därefter åkte vi till centralen där maken skulle hämtas. Dessvärre så var det en liten försening så vi fick sitta och vänta en stund. Eftersom äldsta sonen var trött så var han rätt flamsig och höll på att pilla på precis allt i bilen. Jag var också trött. Faktiskt så trött att jag inte ens orkade bli irriterad. Jag bad honom bara att sluta, men det gjorde han ändå inte. I alla fall inte till en början. Jag tror att det enda skälet till att han slutade, var att han själv var för trött för att fortsätta. Vissa dagar är sådana. Maken såg minst lika trött ut han, när han kom gående från tåget. Nu ville han bara hem och vila efter fyra, långa dagar på kurs i Stockholm. Jag förstod honom fullständigt. Det är otroligt tröttsamt att vara fokuserad i flera dagar och försöka supa in så mycket information som möjligt. Det kan göra vem som helst helt färdig!

Väl hemma så väntade yngsta sonen med resterande matteläxa. Som tur var så var vi nu tre som hjälpte honom. Äldsta sonen är duktig på matte och hjälper gärna sin bror när han inte förstår. Det tycker jag är snällt! Resten av kvällen spenderades framför tv:n innan det var dags att sova.

Dag 26 ger jag mig själv ”26”. Jag ser det som ett under att man ens fixar sådana här dagar överhuvudtaget. Jag har inte haft en tanke på att äta eller dricka något onyttigt.

Tack och lov så kommer vår nya diskmaskin i dagarna. Den vi har, sjunger verkligen på sista versen. Man ska vara glad om disken blir ren och det är inte ovanligt att vi får diska om en del disk flera gånger om. :-(

Ingen här hemma gillar att diska så det ska verkligen bli underbart för ”trötta (lata) klubben” att få en ny diskmaskin! :-) / Maria

Snart får vi vår nya diskmaskin!

Share

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>