«

»

Socker lika farligt som tobak!

Jag har länge funderat på det här med att det inte varnas lika mycket för socker, som det görs för exempelvis tobak.

Nu kommer det dock varningar från forskare och Världshälsoorganisationen. Inget oväntat alls, enligt mig. Snarare på tiden! :roll:

Socker är lika farligt som tobak.

Jag har inte rökt mer än två bloss sedan årsskiftet 2008-2009. Under våren 2009 var det två tillfällen då jag fick för mig att jag var röksugen, men redan efter första blosset så insåg jag att så inte alls var fallet och fimpade med en gång. Sedan dess har jag inte rökt alls.

Nu jobbar jag på att försöka hålla mig borta så mycket som möjligt även från socker. Socker är gott, så visst självklart äter och dricker jag det ibland, men jag försöker minimera det så gott jag kan.

Hur är det med dig när det gäller socker och tobak? Berätta! :-) / Maria

Share

2 kommentarer

  1. Malla

    Åh en själsfrände när det gäller socker :). Jag kan prata ihjäl andra kring detta ämne så folk börjar tröttna på mig.

    Vilken fin blogg!

    1. alamaria

      Haha… :lol: Tack Malla!! Jag är likadan och jag vet att en del människor ”stänger öronen” när jag sätter i gång. Visst kan jag förstå dem ibland, men jag vill ju bara hjälpa dem att må bättre. Jag vet ju att många av dem mår skit och att det beror till väldigt stor del på deras sockerkonsumtion. Tänk om de hade förstått hur stor skillnad det faktiskt gör att dra ner på sockerintaget. Tyvärr så kan jag inte tvinga dem. ;-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>