«

»

Ska man ifrågasätta saker och ting?

När jag läser förra årets dagbok (som är alldeles för personlig och privat) så funderar jag mycket på det här med att våga ifrågasätta saker och ting.

Jag vet att många väljer att inte göra det eftersom de vill undvika konflikter. En del verkar tro att jag älskar konflikter när det i själva verket är tvärtom. Jag avskyr dem. Samtidigt så räds jag dem inte. Om det till slut inte går att undvika så måste jag ifrågasätta och det leder alltid till en konflikt. Ibland går konflikten att lösa och ibland går det inte. Oavsett hur det blir så blir det annorlunda än det var innan. Om det är bra eller dåligt, varierar nog beroende på vem man frågar.

Vågar du ifrågasätta saker och ting eller låter du det bara bero och hoppas på att problemet ska försvinna? Som en struts som stoppar huvudet i sanden?

struts

Jag drar ofta paralleller och återigen så kan jag inte låta bli att tänka på vikten. Om man blundar för hur det är ställt, så är det lättare att bara mumsa vidare istället för att ta tag i problemet och göra något åt det. Hur gör du? Vågar du konfrontera dig själv och dina inre demoner? / Maria

Share

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>