↑ Åter till Recept

Ugnsbakad torsk

Jag älskar fisk och torsk är en av mina favoriter! Det är gott, kalorisnålt och enkelt att tillaga. Det här behövs:

4 paket torsk à 400 gram

1 tärning fiskbuljong

0,5 dl vatten

Citronpeppar, salt, vitpeppar, gräslök, dill och citronsaft.

Tina den frysta fisken och skär i skivor om ca. 1 cm.

Lägg alla bitar på en stor, djup ugnsplåt.

Koka upp en halv liter fiskbuljong och häll på fisken.

Krydda med salt, vitpeppar, citronpeppar, gräslök och dill. Droppa över valfri mängd citronsaft.

Ställ in i mitten av ugnen i 30-40 minuter på 200 grader och tillaga tills fisken är vit.

Servera med kokad potatis, potatismos eller enbart en fräsch grönsaksbädd. 100 gram torsk ger 75 kalorier. Jag brukar ta 150-200 gram per måltid. Resten åker in i frysen för andra tillfällen då tid, lust och ork att laga mat inte finns. Smaklig måltid! / Maria

Skär upp torsken och lägg på en plåt.
Ugnsbaka på 200 grader i 30-40 minuter.
Den färdiga torsken.

Share