↑ Åter till Recept

Ugnsbakad kassler

Kassler är så otroligt gott om man skär riktigt tunna skivor. Kalorisnålt är det också. Vår bit låg på 120 kalorier/100 gram. :-) Så här brukar jag tillaga kassler.

Först och främst så får maken skära riktigt tunna skivor. Dagens bit på 1 kg blev 30 bitar. Dessa tillagar jag i ugnen efter att ha sprejat plåten med olja. Vi har en speciell sprejflaska till det som finfördelar oljan så att man slipper ta för mycket.

Varje kasslerbit sprejar jag med lite olja och kryddar jag med paprikapulver och citronpeppar. För att det inte ska bli för kryddat på ett ställe så penslar jag ut kryddorna ordentligt över hela kasslerbiten, som kryddas på båda sidorna.

När alla bitar är kryddade så lägger jag dem på plåten och häller gärna på ananas-saft blandat med vatten. Detta för att de tunna kasslerbitarna inte ska bli för torra i ugnen.

Vi tillagar kasslern på 200 grader mitt i ugnen tills de har fått färg och lite knapriga kanter, men det är valfritt. Gör det du gillar bäst. :-)

Servera gärna med fluffigt basmatiris, grönsaker och mangoraja. Det är en kombination som vi gillar. / Maria

Ugnsbakad kassler.

Share