↑ Åter till Recept

Tonfisksås

Tonfisksås är något av det godaste jag vet! Ingen annan här hemma tycker om denna sås, men jag gör det så desto mer till mig. Självklart så äter jag inte upp allt vid samma tillfälle, men då har jag tre portioner till som jag kan frysa in. Perfekt!

Till 4 portioner så behövs det:

2 burkar tonfisk i vatten. Jag valde salladstonfisk.
1 paket passerade tomater. Det går självklart lika bra med hackade tomater.
1 hackad, gul lök.
Vitlök och kryddor enligt eget önskemål. Jag brukar ha vitlök, basilika, oregano, paprikapulver och citronpeppar.

Hacka löken eller köp fryst, färdighackad. Det behövs ca. 100-150 gram gul lök.
Fräs löken i en stekpanna.
När löken är lite mjuk så häll i tonfisken och fräs tillsammans en stund.
Häll på de passerade tomaterna och blanda.
Krydda enligt önskemål.
Servera med kokt ris.

En sats tonfisksås ger fyra portioner à 200 gram och varje portion utan ris innehåller 150 kalorier. Smaklig måltid! / Maria

Tonfisksås.

Share