↑ Åter till Recept

Pasta med baconsås

Den här maträtten är löjligt enkel att göra. Om man vill så äter man pasta till, eller så gör man som jag gör och äter grillade körsbärs eller plommontomater till. Jag brukar dela dem och grilla dem i ugnen en stund så att de blir varma och lite lätt mosiga. Valfria kryddor på det är inte alls dumt.

Nåja. Vad krävs?

3 paket bacon ( 420 gram)
1 paket passerade tomater ( 500 gram)
2 burkar creme fraiche tomat och basilika ( 4 dl)

Klipp ner bacon i en stekpanna och fräs tills de blir stekta, men inte knaperstekta. Rör alltså runt så att de inte bränns på något sätt, men ändå får en ”liiiten” yta. Inte råa, inte knaperstekta, utan bara ”frästa”.

Häll sedan i 1 paket passerade tomater och 2 burkar creme fraiche tomat och basilika. Blanda allt och smaksätt med oregano och basilika. Gärna färskt om det finns. Annars funkar torkade kryddor lika bra. För den som vill ha mer hetta i maten så blandas även en klick sweet chilisås i och 1 tsk sambal oelek. Någon vitlöksklyfta skadar inte, men det är valfritt. Vi vill ha hetare mat här hemma så här flyger alla extra tillbehör i. :-)

Om man äter såsen med pasta så bör man blanda ihop såsen och pastan innan servering. Tro mig. Det blir MYCKET godare. Speciellt om man äter Gnocchi till. Då åker nämligen såsen in så gott i dem. Slurp!

Nu kör ju jag ”bantnings-varianten” och äter då mina grillade tomater till. Tro det eller ej, men det är så otroligt gott. Speciellt om man också har ruccolasallad, lite gurka och rivna morötter.

Kalorimängden i baconsåsen är ungefär 1900 kalorier och brukar räcka till minst fem portioner. Då blir det 380 kalorier per portion. Tanken är alltså att baconsåsen ska vara som ett tillbehör och inte dränka maten. Den är så smakrik och mastig i sig själv att man inte behöver äta så mycket av den. / Maria

Grillade tomater, gurka och baconsås.

Grillade tomater, gurka och baconsås.

Share