↑ Åter till Recept

Fläskytterfilé med kantareller

Den här maträtten är helt sinnessjukt god och det roligaste är att jag råkade komma på receptet av misstag. Ja, faktiskt så var det så. Maken och jag skulle egentligen ut på date. Dottern skulle vara hemma och behövde något att äta och då slängde jag ihop de ingredienser som fanns i kylskåpet. När jag smakade av maten så resulterade det i att vi stannade hemma och åt. Det går inte att motstå denna maträtt!! Det här behövs:

500 gram rensad fläskytterfilé eller fläskfilé. Jag föredrar fläskytterfilé för det är oftast inte så mycket fett på dem.
2 burkar kantareller, ca 200-220 gram
4 dl lätt creme fraiche paprika chili
65 gram vitlökssmör
500 gram okokt gnocchi (1000 gram kokt)
Paprikapulver och chilikrydda

Gör så här:

Tärna fläskytterfilén/fläskfilén efter att du har skurit bort eventuellt fett.
Fräs i vitlökssmöret tillsammans med kantarellerna.
Krydda med paprikapulver och chilikrydda enligt önskemål.
Häll på 2 burkar creme fraiche med paprika chili-smak. Totalt 4 dl. Låt allt puttra ihop.
Koka upp all pasta (500 gram okokt gnocchi blir 1000 gram färdig) och blanda med såsen.

Servera med grönsaker och häll på ketcup om så önskas. För ett kalorisnålare alternativ så byt ut pastan mot delade körsbärstomater. Det gör jag ibland, men den här gången föredrog jag gnocchi. Själva såsen ger ca. 145 kalorier per 100 gram. Ihopblandad med pasta så blir det ca. 162 kalorier per 100 gram. Välj själv hur mycket du föredrar att äta. Smaklig måltid. / Maria

Fläskytterfilé med kantareller och pasta.

Share