↑ Åter till Recept

Fiskfärsbiffar

Nu ska du få ett nytt, gott och hälsosamt recept! :-)

Jag provade att göra fiskfärsbiffar för första gången häromdagen. Varför jag har dragit mig för att göra det har jag ingen aning om. Jag inbillade mig att det skulle vara svårt! ;-) Oroa dig inte. Det är hur lätt som helst! :-)

Jag tog fyra paket fryst torsk som fick tina. Sedan så mixade jag all torsk i matberedaren innan jag blandade i salt och kryddor som jag tycker passar till fisk. Det blev salt, vitpeppar, citronpeppar och aromat. Du kryddar självklart som du vill.

Jag blandade även i ett ägg, vilket nästan kändes meningslöst då jag var tvungen att pressa ur massor med vätska ur fisken som var genomblöt. Man kanske ska pressa ur vätskan först och blanda i ett ägg i smeten efteråt? Något att tänka på till nästa gång.

Nåja. Smeten blandades och formades till rätt stora bollar som jag sedan plattade till en smula i stekpannan. Jag stekte i lite olja som jag sprayar på med en spray-flaska. Då behöver man inte så mycket fett. :-)

För att inte fiskfärsbiffarna skulle fastna helt innan de var genomstekta så tog jag lite vatten och hällde i stekpannan. ”Skyn” som blev över hällde jag på fiskbiffarna när jag la över dem i en kastrull då jag stekte upp resten av fiskbiffarna.

När alla var färdigstekta så kokade jag upp lite fiskbuljong och hällde över fiskbiffarna. Sedan fick de puttra i ett par minuter innan de serverades med sallad, fisksås och potatiskroketter. Så otroligt gott!!

Du väljer självklart vad du vill servera till dina fiskfärsbiffar. Man måste inte ha sås och potatiskroketter. Det räcker gott med grönsaker och pressad citron över om man föredrar det. :-)

Torsk brukar oftast ligga på ungefär 75 kalorier per 100 gram. För att få fram hur många kalorier mina fiskbiffar innehöll så tog jag mängden torsk (i mitt fall 1600 gram) plus 1 ägg ( ca. 80 kalorier = 1285 kalorier). Den summan delade jag på antal fiskbiffar. Det blev 17 stycken. Alltså ungefär 76 kalorier per fiskbiff. Jag tog tre, vilket blev ungefär 228 kalorier plus mina grönsaker, sås och potatiskroketter.

Testa själv! De är sååååå goda!! / Maria

20130604-001546.jpg

Share