↑ Åter till Recept

Enkel sallad

Jag är en av de människor som verkligen älskar grönsaker och sallader av olika slag. Grunden till alla mina sallader består av ruccolasallad, plommontomater, rödlök, gurka och paprika. Ibland tar jag alla de ingredienserna, men ibland så tar jag bort någon och lägger till något annat. Det kan vara grillad kyckling, tonfisk i vatten, kokta ägg, lax, makrillfilé, rökt kalkon, kokt torsk eller rökt/gravad lax. Jag tar helt enkelt det jag känner för vid just det tillfället. :-)

Istället för dressing så ”duschar” jag lite olja på min blandade sallad och häller på lite balsamvinäger. Sedan kryddar jag gärna med basilika och oregano. När jag skriver att jag ”duschar” på oljan, så har jag en flaska som finfördelar oljan så att jag inte behöver ta så mycket. Då behövs det inte heller någon speciell dressing till. Om man vill så kan man pressa lite citron eller lime över. Det blir fräscht och gott, speciellt om man har lax i salladen.

Många har pasta, ris, bulgur och liknande i sina sallader och det får de gärna ha, men jag hoppar över det eftersom jag föredrar att äta mer av mitt alternativ än att ”slösa” mina kalorier på exempelvis pasta och ris. Mitt alternativ är mer kalorisnålt och mättar mig bättre när jag kan äta större portioner. Jag är ju inte tjejen som äter ”ett salladsblad och blir yyyyber-mätt”!! ;-) Dagens sallad blev en tonfisksallad. Välj det du själv gillar bäst! :-) / Maria

Tonfisksallad.

Share