↑ Åter till Recept

Bananpannkaka

Jag har börjat göra bananpannkakor här hemma. Först så stekte jag smeten i stekpanna. Om jag hade tur så blev det så här. :-)

Stekt bananpannkaka.

Dessvärre så har jag inte haft den turen hela tiden och brända pannkakor är äckligt. Det gör mig riktigt sur och irriterad när de blir så och då kom jag på att jag kanske kunde använda min silikon-muffins-form och göra dem i ugnen. Sagt och gjort.

Jag mosade 1 banan som jag blandade med 2 ägg. Totalt ca.300 kalorier för smeten. Inget fett behövs till gräddningen.

Banan.

Ägg.Ägg.

Sedan hällde jag smeten i min silikon-muffins-form med 12 formar. Det räckte precis till alla. Grädda mitt i ugnen på 200 grader tills de blir gyllenbruna. Det tog ungefär en kvart, men passa dem gärna så att de inte blir brända. Ta sedan ut dem och vänd formarna ut och in, så ploppar det ut perfekt gräddade bananpannkakor, eller som sönerna sa: -Bananmuffins! :-)

Bananmuffins.

Bananpannkakor med yoghurtglass.

Jag åt mina bananpannkakor/bananmuffins med kvarg och valnötter. Sönerna fick yoghurtglass istället. Min portion blev totalt 215 kalorier och barnens portion blev bara 140 kalorier. Äldsta sonen kan inte riktigt förstå att man kan få äta så här goda saker när man vill gå ner i vikt, men det får man och nu vill de ha det varje dag!! Enjoy! / Maria

Share