«

»

Rätt kost ger god hälsa!

Angående fibromyalgi, så är det många som undrar vad jag har gjort för att må så mycket bättre?

Ett par saker skulle jag säga.

1. Jag förändrade min kost och drog ner på vetemjöl, socker, pasta, ris, potatis och bröd. Varför? Jo, för att jag läste att kolhydrater kan ha en inflammatorisk påverkan på kroppen. Varför inte testa tänkte jag och det dröjde inte länge innan jag mådde avsevärt mycket bättre och dessutom hade tappat flera kilo i vikt.

2. Jag började äta valnötter utan att veta om att de innehåller magnesium. Ju mer valnötter jag åt, desto bättre mådde jag. Hm… Vad kunde det bero på? Jo, för att magnesium har en positiv påverkan vid led och muskelbesvär. Numera äter jag inte lika mycket valnötter då de är väldigt kaloririka. Istället äter jag magnesium i tablettform och även MSM som också har en positiv påverkan vid led och muskelbesvär.

3. I takt med att jag har gått ner i vikt, så har jag klarat av att börja röra på mig mer än vad jag klarade av tidigare. Numera försöker jag röra på mig så mycket och ofta som möjligt, MEN vill poängtera att olika människor har olika fibromyalgisymtom. Det jag mår bra av, kanske andra inte mår bra av och vice versa.

4. Ingen medicin hjälper, så det äter jag inte längre. Vem vill äta epilepsimedicin, antidepressiv medicin och liknande när man inte har de åkommorna? Inte jag.

5. Jag lyssnar på min kropp och samarbetar med den. Jag VILL göra massor med saker, men klarar inte av att göra allt jag vill MED EN GÅNG. Det FÅR ta TID. Det är bättre att utföra något långsamt, än inte alls vilket skulle vara fallet om jag hade pressat mig själv att göra saker i samma takt som jag klarade av förr.

6. Jag har lärt mig att säga det där svåra ordet. N E J!! Man måste inte säga JA till allt! Man måste inte ställa upp överallt och för alla. Fråga dig själv om andra ställer upp för dig på samma sätt som du finns där för dem? Om svaret är nej, så ska ditt svar också vara NEJ. Var selektiv med vem du ger din energi till.

7. Var rädd om dig!! Uppskatta dig!! Det är och gör jag!! :-) Jag må hysa starka känslor för andra, men faktum är att jag älskar mig själv också. Jag är nummer ETT för mig!! Det borde du vara för dig också! :-)

Detta är ett par saker att tänka på, men som sagt var. Olika saker fungerar för olika människor. Hitta DIN väg. Den kommer att funka för DIG! :-) / Maria

Food medicine - medicine food.

Share

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>