«

»

Plättar!

Jag hittade ett plättjärn i affären och kunde inte motstå att köpa det även om vi har ett hemma.

Det vi har hemma är gjutjärn och mina plättar fastnar stenhårt i det, vilket naturligtvis gör mig GALEN!! Det är också därför som jag inte använder det till plättar. Man kan dock använda det till andra saker som burgare av olika slag. Hamburgare, fiskburgare och liknande.

Det är dock inte burgare jag ska visa nu, utan plättjärnet och plättarna. :-)

20130930-115332.jpg

Vissa blev helt helt svarta som synes eftersom jag hade alldeles för hög värme på plattan. När jag märkte vilken nivå jag skulle grädda på, så blev det bra. Lätt som en plätt!! :lol:

Jag gör ju inte ”vanlig pannkakssmet” utan hittar på lite egna blandningar. Den senaste innehåller följande ingredienser:

1 dl vetemjöl
2 dl proteinpulver/vanilj
1 tsk salt
1 msk bakpulver
0,5 dl riven kokos
0,5 dl solrosolja
3 ägg
3 dl mjölk

Blanda de torra ingredienserna först och blanda sedan i ägg och olja. Sist blandas mjölken i, lite i taget. Beroende på vilken konsistens man vill ha, så kan man öka eller minska mjölkmängden.

När jag gjorde plättarna, så tog jag en matsked smet till varje plätta. Jag fick också spraya i lite olja i pannan eftersom vissa som sagt var blev kolsvarta.

Gällande smeten så kan man prova sig fram. En pannkakssmet kan innehålla olika ingredienser. Det handlar mest om att få till en god smet som man gillar. Sedan gräddar man smeten gyllenbrun och äter med valfria tillbehör. Jag valde lågkalori hallonsylt och lättkvarg. :-) / Maria

Share

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>