«

»

Om lagret fylls på, så ökar det!

Ok, du går inte ner i vikt. Vad du än gör, så händer det inget. Det kanske till och med är så att du går UPP i vikt? :shock:

Jag läste en bra jämförelse. :-)

En bil går på någon form av drivmedel, eller hur? :-) Den behöver en viss mängd, för att nå en viss sträcka och den drar en viss mängd per mil. Inget konstigt, va? :-)

Det är samma sak med kroppen. Den behöver energi (drivmedel) för att fungera.

Om man då har ett ”lager” att hämta från, så kan man ge kroppen lite mindre ”drivmedel”, så att den tvingas att hämta från ”lagret”. Alternativt så kan man förbruka mer energi, än vad kroppen har fått i ”drivmedel”. Då måste den också hämta från ”lagret” för att fortsätta fungera. Hänger du med?

När kroppen hela tiden måste hämta från ”lagret”, så töms ”lagret” successivt. Du går ner i vikt. Om du fortsätter att göra så här tillräckligt länge, så kommer du snart att ha ”tömt lagret” och nått den vikt som du är nöjd med. :-)

Då blir det genast viktigt att hålla koll på att kroppen får lika mycket energi (drivmedel) som den gör av med. I annat fall så kommer du att gå ner ännu mer i vikt och det är inte bra. Man blir trött och håglös och orkar inte med att leva det liv man vill leva. ”Bilen” når inte ”målet” eftersom ”drivmedlet” inte räcker hela vägen fram.

Om man däremot hela tiden ”fyller på lagret” och inte förbrukar energin, så ökar vikten. Tänk därför på vad du ”tankar kroppen med”. :-) Är det dags att ”tömma eller fylla på lagret”? / Maria

Är det dags att tömma eller fylla på lagret?

Share

2 kommentarer

  1. maria

    Det var anledningen till att jag slutade med 5:2, det passade inte ihop med att vara vegan. Såg att vågen började gå under 57 kilo och så lite vill jag inte väga så då var det bara att börja äta 7 dagar i veckan och nu står jag still i vikt på 59 och det passar mig bra.

    1. alamaria

      Jag förstår dig Maria. Det finns ju en ”nedre viktgräns” också. Man vill ju inte bli för smal heller. Jag ligger också runt 59 kg och det känns bra. Plus, minus något kg gör inget, men det får inte gå för långt. Jag försöker att äta minst tre gånger om dagen. Ibland upp till fem gånger eftersom jag inte vill riskera att förbränningen stannar upp. Om jag äter fem gånger om dagen, så äter jag dock lite mindre portioner, så i slutändan blir det ungefär samma mängd som vi tre gånger om dagen. :-) Man får helt enkelt prova sig fram och se vad man själv mår bäst av. :-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>