«

»

Ny hushållsvåg och frasvåfflor…

I morse så gick hushållsvågen sönder! :shock: Nej, det berodde inte på att jag ville ha för mycket mat. Den var bara ”sten-död”. Att byta batterier gjorde inte någon skillnad överhuvudtaget. :-(

Trasig hushållvåg.

Tur att jag har vägt min frukost så många gånger tidigare och vet hur mycket det är och hur många kalorier det blir. Idag fick jag använda mig av decilitermått, men kände att jag ville ha en ny hushållsvåg snarast.

Eftersom vi skulle iväg och handla i ICA-butiken inför vår våffel-brunch så passade vi på att köpa en hushållsvåg i affären. Tur att de hade en. De hade faktiskt två, men jag valde den här varianten eftersom den var platt som min förra. Den andra varianten var formad som en bunke och det ville inte jag ha. Dessutom så orkade jag inte att åka iväg till NetonNet där jag köpte vår förra hushållsvåg.

Hushållsvåg från ICA-butiken.

Apropå våfflorna så åt jag inga, men de andra fick 3-5 vardera med sylt, vaniljglass och grädde till. Alla var nöjda och glada. Faktiskt även jag även om jag fick en keso mini med hallonsylt istället. :-) / Maria

Nygräddade frasvåfflor.

Keso mini med hallonsylt.

Share

2 kommentarer

 1. SallysPigge

  Synd med vågen :( Hur räknar man ut kalorierna när man väger maten? Jag har en jag väger mina marsvin på ibland … :D fast dom tänker jag inte äta ;)

  Duktig du är som avstår våfflor som är så gott :)

  1. alamaria

   Ja, det var väldigt störande. Nu väger jag ju allt per automatik efter att ha gjort det i ungefär ett år. Jag läser på livsmedlets paket och ser hur många kalorier per 100 gram som livsmedlet innehåller. Sedan använder jag min ”ShapeUp-app” och knappar in livsmedlet och mängden. Då får jag resultatet med en gång i appen. :-) I annat fall så kan man även läsa på livsmedlets paket, exmepelvis yoggi mini som jag brukar äta på morgonen. Min smak innehåller 35 kalorier per 100 gram och jag tar 200 gram. Det blir 70 kalorier. Hänger du med?

   När jag lagar olika maträtter så väger jag ingredienserna om det inte står på paketet hur mycket det väger. Sedan lägger jag ihop alla ingrediensers vikt. Jag lägger även ihop alla kalorierna som ingredienserna ger. Det står på paketen, eller så söker jag på det i ShapeUp-appens databas. När jag har fått ihop den totala kalorisumman så tar jag den och delar på den totala massan/vikten/volymen av alla livsmedel som jag har använt i maträtten. Då får jag fram vad det blir per gram och sedan tar jag det gånger 100, så att jag vet vad det blir per 100 gram. Lät det invecklat? Fråga gärna igen om du undrar. :-)

   Våfflorna lyckades jag avstå från, men inte glassen och strösslet nu på kvällen. Det gick bara inte. Ibland ger man efter, så även jag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>