«

»

”Moff-moff”!!

Dagen började på ett helt ”ljuvligt sätt” genom att jag blev väckt av världens mensvärk!! :shock: Detta efter att knappt ha kunnat somna till den strax efter midnatt. Varför känns det inte alls vissa gånger och gör ”mördande ont” andra gånger?? :roll:

Mitt humör går åt skogen varje gång. Jag blir sur, irriterad, grinig och allmänt obalanserad. Idag har jag flippat över minsta lilla och sagt ifrån på skarpen. Det märks tydligt när jag har mens och ve den som frågar: – Har du mens eller? OMG!! Den personen får det väldigt hett om öronen!! :mad:

Något annat som ökar, är min aptit. Jag känner mig svullen som en padda och äter som en häst!! Idag funderade jag faktiskt på att stanna hemma, men det är riktigt mycket att göra på jobbet, så det hade bara känts värre att skjuta upp allt som behövde göras. Jag sitter ju ner hela tiden så det var inte fullt så fysiskt ansträngande. Mer psykiskt och mentalt. Att försöka fokusera när man har så ont att man bara vill grina, är inte det lättaste… Det gick bra trots allt. Innan jobbet så åt jag en banan, drack en proteindrink, ett glas vatten och tog magnesium och zink med c-vitamin. Jag hade helst velat ha hela sockerförrådet, men sansade mig.

Frukost dag 10 i april 2013.

När jag kom hem från jobbet så var jag hungrig, sugen och allt där i mellan. Då blev det yoggi dröm vanilj, musli, valnötter och sedan blev det finn crisp med cheddarost och ett glas vatten. Vad hände här liksom?? :roll:

Lunch dag 10 i april 2013.

Middagen bestod av sallad, gurka, rödlök, tomat, keso mini, köttfärsmuffins, ketchup, pepparsås och cola light. Riktigt gottigt!! :-)

Middag dag 10 i april 2013.

Som grädde på moset så åt jag GODIS idag. Maltesers igen. 15 stycken totalt och 3 djungelvrålsklubbor. Jag åt också mer yoggi dröm vanilj med musli. Valnötterna var slut, men jag klarade mig. Kalorierna? De klarade sig inte. Det gör de aldrig när jag har min mens! Jag är glad om JAG klarar mig när jag har min mens. Så det så! ;-) Jag drack också varm choklad och mumsade i mig ost toppad med hallonsylt. Det var gott!

Kvälls mys dag 10 i april 2013.

Dagens kalorimängd totalt? Det blev: 1943 kalorier. 704 kalorier över mitt tillåtna intag. Det är skumt. Vissa dagar så blir jag jättedeppig av det. Idag blir jag det inte. Varför? Vad är det som gör att jag är extra tillåtande mot mig själv när jag har min mens? Dämpar jag min smärta med mat och dryck? Tröstar jag mig med mat och dryck? Är det bra? Är inte det ett mönster som jag ska bryta? Eller ska jag sluta att tänka i ”bantnings-banor” för en liten stund och unna mig mellan varven även om det inte är fredag, lördag eller söndag?

På kvällarna kan jag inte låta bli att grunna på vissa saker. Hur tänker du kring att ”unna sig”? Hur ofta får du det och varför unnar du dig? Berätta! :-) / Maria

Share

2 kommentarer

 1. Bina

  Började fundera på det där hur jag unnar mig. Men det är nog bara när jag känner att det går ihop kalorimässigt tror jag och hur mycket jag vill se ett resultat.
  Som idag faktiskt så har gubbarna fått en tårta. Den kommer jag smaka ett litet hörne av. För de är inte så ofta vi får sånt här ute på mitt jobb.

  Märker annars att vissa dagar känner jag verkligen att jag inte vill ha. Ibland unnar jag mig för jag känner att det gör ingen skada om de är bara en godis bit eller en halv kaka. Japp.. jag har blivit som min mor numera och delar på mina kakor, haha! Jag som alltid retat henne för det…

  Jag unnar mig själv när det känns rätt. Vet jag att jag ska på kalas så äter jag oftast en kalorisnål soppa till lunch för att känna att jag inte behöver vara orolig.

  Men oftast så får jag inte dåligt samvete längre för de lilla jag tar. Det är okej, för jag tackar nej när jag känner jag inte behöver och jag tackar ja när jag känner att jag vill.

  Men under mina nu 3 månader och -10 kg så har jag ännu aldrig tappat befattningen och bara hävt in i munnen. De ända jag inte är så bra på är väl att inte unna mig alkohol. Men förr kunde jag ta en grogg varje helg, eller 2.. Men nu unnar jag mig bara vid fest, vilket är ganska många kalorier.. men jag fortstätter ändå går ner enligt plan!

  Så länge man har förbudet borta så går det bra. Det tror jag mest på efter många erfarenheter över hur man aldrig kan hålla de där jäkla förbudet ;)

  Men sen beror sig nog de hela på hur mycket kalorier man får käka. Jag får tex käka 1354 kalorier nu, vilket ändå är rätt mycket så för min del är de inte så svårt att hålla mig inom den ramen!

  Idag känner jag mig smal och snygg igen efter första delmålet blev nått. Härligt det känns att se sig i spegeln och tycka man ser fin ut.. Men saknar mina bröst :( Jag som alltid varit A gick upp till C och är nu nog runt B.. Fast jag har hellre små och äkta än stora och falska :p Måste nog dock köpa nya arbetsbyxor snart.. de är ett smått projekt att få på sig dem. De är så stora vid midjan och när man ska försöka få tag i skärpet hasar dem ner, haha. Så pga dem ser jag ju nog större ut än vad jag är.. men köper jag nya nu vet jag att de kommer bli lika dant med de paret tills jag gått ner allt. Svårt! Jag har halva vikten kvar..

  1. alamaria

   Det är så roligt Bina, för varje gång som jag läser dina kommentarer, så ser jag ”bilder” framför mig. Just nu tänker jag på ”halv kaka”. Är inte det lite typiskt ”tanter”? :lol: Syftar inte på dig, utan minns tillbaka till när jag var barn och det bjöds på kakor och de tackade nej för att de bantade. Sedan när någon insisterade, så svarade de att de ville ha, men bara en halv då!! :-)

   Man ska bara äta och dricka ”onyttigheter” om man man själv vill. Alla måste få lov att tacka nej om de inte vill ha. Varför tycker somliga att det är ofint?

   Jag brukar också göra som du. Äta lite kalorisnålare innan, när jag vet att det kommer fler kalorier senare under dagen. Eller så tränar jag extra mycket den dagen och så är det ”lugnt”. :-)

   Det är duktigt att du klarar av att inte ”moffa i dig”. :-) Oftast så fixar jag det också, men ibland så är det kört. Är jag sugen, så är jag sugen och då kan det bli rejält farligt!! Jag har ju sådana tendenser sedan tidigare och måste verkligen anstränga mig för att inte börja igen. :roll: Detta trots att jag mår dåligt av att göra så. Är man inte lite knäpp då? :roll:

   Beträffande alkohol så är jag överkänslig mot det. Många med fibromyalgi blir lätt påverkade av alkohol och mediciner. ”Maria och två cider” var ett stående skämt under många år. Jag tyckte att det var bra att det räckte med två cider. Billig i drift, brukade jag skoja tillbaka!! ;-)

   Jag förstår känslan när du tittar dig i spegeln! NJUT!! Titta på dig själv ofta och känn dig fin!! Det är en härlig känsla!! :-)

   Tuttarna, ja. Vad ska man säga om dem? Det kanske är det som gör att jag inte vill gå ner mer i vikt? För att ”tubsockarna” inte ska försvinna helt. ;-)

   Köp nya byxor! Annars kommer du få gå med rumpan bar!! De kommer trilla av dig!! :lol:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>