«

»

Mental inställning!

Apropå det här med att tänka på ett visst sätt, så fick jag höra på min praktikplats att jag har ”rätt inställning”. :-)

Det är något jag ofta får höra, för när något går fel så brukar jag säga ”spännande” när andra istället blir irriterade.

Självklart så kan det vara störande när saker och ting inte fungerar som man vill att de ska göra. Man vill att saker och ting ska fungera med en gång så att man slipper hålla på att anstränga sig i ”onödan”. Jag förstår det.

Jag brukar dock ”se problemet” och sedan ”ta itu med det” tills det är löst. Vissa gånger kan det vara sjukt frustrerande, MEN jag lär mig något på det varje gång som jag inte hade lärt mig om det hade blivit rätt från första början. :-)

Andra uttryck som många ogillar, är ”man lär så länge man lever”, eller ”man lär sig av sina misstag”. Det är dock inte desto mindre sant. Jag lär mig nya saker varje dag.

Vid ett tillfälle när jag kom till jobbet så var en kollega sjuk. Vad fanns det att välja på? Att säga ”det här klarar inte jag” eller att hugga i och göra det bästa av situationen? Jag körde självklart på det sistnämnda och hade lärt mig massor med nytt när mitt arbetspass var slut. I love it!! :-)

Många ser bara det svåra och oöverstigliga, medan jag ser utmaningarna i att hitta lösningarna! Hur gör du? Berätta! :-) / Maria

Positiv inställning.

Dagens positiva: Att det aldrig är för sent att lära sig nya saker! :-)

Share

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>