«

»

Man ska akta sig för vattenkokaren!

Jag älskar te och varm choklad!! När jag gör dessa drycker så använder jag vattenkokaren. Förra året så gick det dock inte så bra. Så här skrev jag då:

Dag 11

Vilken dag det blev idag då! Det började med att jag skulle inviga min nya, fina ”badbalja” som jag fick av min väninna i present. Alla som känner mig vet hur mycket jag älskar te och hur ofta jag dricker te. Flera koppar om dagen blir det, så nu fick jag en rejäl kopp som rymmer lika mycket som två vanliga koppar.

Min te-balja.

På med vattenkokaren och invänta mitt goda te. När vattnet hade kokat färdigt så sträckte jag mig för att hälla upp vattnet. Då snuddade jag med insidan av underarmen på vattenkokarens utsida och brände mig rejält! AJ! Snabbt på med kallt vatten. Det sved och gjorde riktigt ont! Förbannat att det lilla kunde göra så stor skada.

När jag inte stod ut med det kalla vattnet längre så gick jag in i badrummet och hämtade min aloevera-kräm och strök på ett lager på brännskadan. Hoppas att det inte blir vare sig blåsor eller ärr nu. För att inte aloevera-krämen skulle smeta av sig på insidan av min jacka så satte jag på en pappersnäsduk över och tejpade med lite kirurgtejp innan jag körde maken till jobbet.

På vägen hem var det dags att hämta dottern eftersom hon behövde fixa papper till en studieansökan och låna vår scanner och skrivare. Alla papper fixades och sedan körde jag henne till jobbet innan det var dags att handla. Armen gjorde riktigt ont och när jag lyfte på pappersnäsduken så var huden alldeles röd! Jag baddade på ytterligare ett lager aloevera-kräm och fick göra det ett par gånger under dagen. Tack och lov så minskade det röda och jag hoppades att det inte skulle bli värre än så här. Man vet ju aldrig om man har tur?

När jag handlade igår så hade jag köpt hem snabbmakaroner, ketchup och kyckling-falukorv. Vare sig maken eller jag kunde hålla oss. Vi var så sugna på det att vi nästan höll på att gå åt. Visst är det märkligt att man kan få så hysteriska sug efter olika livsmedel?

Eftersom min mage inte är så van vid större mängder kolhydrater så valde jag att göra en sallad som jag toppade med 1 dl kokta snabbmakaroner och fem skivor kyckling-falukorv. Ett par droppar av ketchup och senap på så var jag nöjd. Maken ville inte ha lika mycket grönsaker som mig, utan mer snabbmakaroner. Han får ju å andra sidan äta nästan dubbelt så mycket kalorier som jag får så då gör det ju inget för hans del.

Själv blev jag faktiskt riktigt mätt och belåten av maten på min tallrik. Mitt sug efter makaroner och korv blev också stillat och det kändes skönt. Ibland räcker det med lite för att man ska lugna sig. Jag har märkt att det ofta är ”smaken” jag är ute efter och egentligen inte själva mängden. Tänk om man kunde skapa piller som ger samma smak, men inga kalorier. Då skulle jag äta det varje gång som jag blev sugen på något. Tänk vad bra det skulle vara! Ingen skulle bli överviktig och få följdsjukdomar på grund av sin övervikt eller fetma. ;-)

Jag har funderat på att skapa recept som inte innehåller lika mycket energi som de sedvanliga recepten, genom att byta ut olika ingredienser som är snarlika. Visst finns det människor som behöver mycket energi, men det gäller oftast inte gemene man eller kvinna. Tvärtom så behöver man faktiskt mycket mindre energi än man tror och de flesta i västvärlden överkonsumerar mat och dryck så gott som dagligen utan att tänka på konsekvenserna av deras handlande.

Armen gör fortfarande ont, så jag smörjer in aloevera-kräm en gång till innan sängdags och håller tummarna för att det ska se bättre ut i morgon.

Dag 11 ger jag mig själv ”11”. Jag har lyckats hålla mig borta från onyttigheter hela dagen. Bra jobbat av mig! Jag vet att jag kan om jag verkligen vill. Det är viljan och motivationen det hänger på.

Det blev en rejäl blåsa och sedan lossnade huden. Det är ju så tunn hud på insidan av armarna och det var där jag råkade bränna mig. :-( Tänk att en vattenkokare kan bli så varm på utsidan att den orsakar brännskador!! :shock: Som tur är så är det läkt nu. Ärret har bleknat nu, men jag lovar att jag aktar mig noga varje gång när jag använder vattenkokaren. Minnet är fortfarande färskt ett år senare. / Maria

Share

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>