«

»

Lättare sagt än gjort!

Så var det ju det här med ätstörningar igen. Jag har provat och vågat ta en träningsfri helg. Tre hela dagar. Jag har ätit och druckit vad jag har velat, även om jag har skrivit upp allt. Kalorierna har skjutit i höjden på en helt galen nivå. Jag försöker att vara ok med det utan att ha dåligt samvete.

Vissa dagar leker jag med tanke på att jag är ”normal” i förhållande till mat, dryck och träning. Att jag kan göra som ”alla andra” och bara äta, dricka och röra på mig och så kommer allt att vara jättebra!! :-)

Tyvärr så funkar det inte riktigt så. Jag har lyckats någorlunda idag. Jag åt frukost, åkte till jobbet. Kom hem och åt lunch. Hämtade maken och handlade. Kände att jag borde träna. Ville inte. Kände igen att jag borde träna. Vädret sög apa!! Det får bli bandet hemma med något tv-program att titta på för att inte bli uttråkad. Sedan kom den älskade solen!! Thank God!! :-)

Genast bytte jag om och skuttade ut!! Så skönt och så underbart!! :-)

Pw dag 15 i april 2013.

Någon hemma-träning blev det dock inte när jag kom hem. Detta trots att jag fick hem en tränings-dvd idag. Inget som jag hade beställt. Den kom för att jag prenumererar på Lifestyle Fitness och blev en liten påminnelse om att jag borde röra på ”fläsket”. ;-) Vem vet? Jag kanske orkar använda den skivan någon dag? Inte idag dock.

Dagens tränings-present!

Nej, istället blev det middags-mat. Idag blev det grillad lax med totalt misslyckat potatismos. Det blev potatis-SÅS. Fasen att jag tog i för mycket vätska. Det var dessutom mos gjort på riktig potatis, så jag kunde inte ”dryga ut” med mer pulver. Det är ingen här hemma som vill ha pulvermos, även om jag själv faktiskt gillar det. :-)

Nu lipade äldsta sonen ihjäl sig över hur ”vidrigt” potatis-såsen smakade. Jag erkänner. Det var inte supergott, men man dog inte av det heller.

Lite senare under kvällen så var jag ”tvungen” att stoppa i mig yoggi dröm vanilj med choco pops. Om jag inte hade gjort det, så hade jag klarat dagens kalorimål. Varför gör jag så när jag har bestämt mig för ett mål? Jag vet att jag är löjlig som stör mig på 160 kalorier. Det är inte mycket, men det grämer mig ändå.

När jag tittar på gårdagens kaloriintag som ligger närmare 4000 kalorier på en dag, så undrar jag om jag är lite lätt sinnessjuk?? :shock: På riktigt. Vad håller jag på med? Ja. Det var gott och nej, jag ångrar det inte. Samtidigt så är det galet!!

Vad är det som är så svårt med att äta, dricka och bara röra på sig ”normalt”? Kan man inte bara göra det och ”vara”? Tänk om folk hade sett mig när jag väl börjar äta?? :roll: De gånger som jag inte kan sluta. Tack och lov så blir det gångerna färre och färre, men just nu så känner jag mig som en tjockis, även om jag är fullt medveten om att jag inte är en.

Känslor är inte rationella, så det spelar ingen roll vad folk säger eller vilka råd man får. Man känner det man känner i alla fall. Nya tag i morgon? Japp. Så får det bli! Nu måste jag sova! :-) / Maria

Share

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>