«

»

Katrin i tjockis-debatt!

Hoppla!! Då har Katrin Zytomierska suttit i tv och uttalat sig igen och fått folk att gå i taket!! :shock:

Jag har dessvärre inte lyckats se klippet själv då TV4 har valt att klippa bort det, men summa summarum så hade Katrin sett en ”större person” och uttryckt sig i negativa ordalag om denna person och personer som denna. Rätt eller fel?

TV4 klipper om inslag efter tv-tittarnas ilska.

Hm… Jag om någon vet hur det känns att få höra negativa kommentarer om min kropp och jag vet också hur utsatt man känner sig i en sådan situation. Det svider och gör jävligt ont. Ja. Det gör det.

Samtidigt så kan jag inte låta bli att reflektera över det Katrin uttrycker och här länkar jag till Katrins ursäkt och förklaring på hennes uttalande i tv-inslaget.

Jag erkänner att jag håller med Katrin till fullo. Jag tycker att det är hemskt att det är så många människor som lider av övervikt i världen. Jag tycker att det är hemskt att så många barn får lära sig felaktiga matvanor som de tar med sig senare i livet. Det är INTE hälsosamt att vara överviktig och det tror jag även att tjocka människor kan hålla med om ifall de är ärliga mot sig själva.

Då kommer vi till frågeställningen om jag tycker illa om tjocka människor? Svar: Nej.

Tycker jag att tjocka människor är mindre värda? Svar: Nej.

Tycker jag att tjocka människor är ohälsosamma? Svar: Ja, det kan de vara det om de inte arbetar på att förändra sina vanor. Det är inte sunt att väga för mycket och ha bukfetma. Övervikt leder många gånger till olika följdsjukdomar som man kan göra något åt och för egen del jobbar jag aktivt på att försöka gå ner i vikt för att få en bättre hälsa.

Får man säga till en tjockis att vederbörande bör gå ner i vikt? Svar: Många tycker att det är taskigt att gör det. Personligen så försöker jag i den mån jag kan och i den mån personen själv vill, jobba på att hjälpa till med råd för att få till en viktminskning hos personen i fråga. Jag ser det inte som något taskigt att prata om behovet av en livsstilsförändring.

Tycker jag att Katrin Zytomierska är en vidrig person? Svar: Nej. Hon är en rak och ärlig person som stundtals uttrycker sig rätt brutalt. Vissa klarar inte av att få käftsmällar som dessa, men vid eftertanke så kanske de inser att Katrin har rätt och att de borde göra något åt deras vikt.

Med risk för att bli ett hatobjekt så kommer jag att publicera detta inlägg och välkomnar en diskussion på en vettig nivå om någon är intresserad av det. Kommentarer i stil med de som Katrin får i sociala medier kan ni behålla för de kommer inte ens att publiceras. Jag tilltalar inte er så och då tilltalar inte ni mig så. Deal? :-) / Maria

Dagens positiva: Att det finns folk som vågar röra runt i grytan! :-)

Share

6 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

 1. Annica Lundgren

  Alltså jag blir så glad att läsa detta.. det kunde vara jag som skrev. Du har helt rätt i allt du skriver, håller med till hundra procent.

  Man skall INTE uppmuntra fetma/övervikt. Det är INTE hälsosamt.

  Och jag stundtals uttrycker hon sig brutalt, men hon säger sånt ingen annan säger högt.

  Och alla klarar inte av det….

  Kram och ha den bästa söndagen…..

  Du är så klok

  1. alamaria

   Tack Annica! :-)

   Jag tycker att det är så synd att folk missuppfattar diskussionen och tror att man ser ner på tjocka människor när så inte är fallet. I alla fall inte från mitt perspektiv.

   När det gäller mig själv och min egen kropp så trivs jag bäst när jag har färre ”volanger”, än när det är lite fler. Det är ju en smaksak, men jag har inte hört någon säga att de gillar att vara tjocka. Inte en enda. De får gärna rätta mig om jag har fel, men jag tror ärligt talat inte att jag har det.

   Jag gillar Katrin, för som du skriver, så säger hon saker som folk tänker, men inte säger. Sedan får Katrin ta en massa skit från folk som faktiskt tilltalar henne på ett värre sätt än vad hon har tilltalat dem. Kommentarerna i hennes olika sociala medier är fruktansvärda. Kommentarerna kommer då från människor som är arga på vad Katrin har sagt. Ska de inte leva som de lär? :roll:

   Hoppas att du har haft en härlig helg och får en underbar kväll! Kram! Maria

 2. Caroline

  Men herregud, det handlar inte om att det är ohälsosamt att vara överviktig och någon modig person vågar uttrycka det.. Detta handlar om en patetisk människa som är ingenting, men vill vara nån som syns och hörs, och gjort sig ett namn på att förlöjliga och nedvärdera människor. Ser man upp till en sån vidrig figur får man verkligen skylla sig själv.

  1. alamaria

   Hej Caroline!

   Sett ur mitt och många andras perspektiv så är det precis vad det handlar om.

   Jag undrar vad det är som ger dig rätten att skriva följande: ”Detta handlar om en patetisk människa som är ingenting, men vill vara nån som syns och hörs, och gjort sig ett namn på att förlöjliga och nedvärdera människor”?

   Varför skriver du att Katrin är patetisk? Att hon är en människa som är ingenting bara för att hon vågar uttrycka sin åsikt? Du menar på att det enda Katrin har gjort sig känd för, är att förlöjliga och nedvärdera människor.

   Det du skriver är ju inte riktigt sant med tanke på att Katrin är:

   En människa med samma människovärde som alla andra även om hon råkar vara frispråkig.

   Inte mer patetisk än någon annan som försöker uppmuntra och peppa människor att träna och gå ner i vikt. Försök att hitta någon annan kändis, PT eller person som är verksam inom hälsofrämjande verksamhet som tycker att det är fint och hälsosamt med extra volanger på kroppen. Återkom gärna med namn på den eller de personerna när du har har ETT namn. Jag skulle gärna vilja veta vem som pratar positivt om det.

   Mer driven än de flesta och har varit yrkesverksam inom PR-branschen under många år och driver egen verksamhet inom LCHF där hon har skrivit ett flertal böcker, bloggar, poddar och säljer egna produkter över hela landet.

   Hon är samtidigt mamma till två fina pojkar som mår hur bra som helst trots att många har misstrott henne och velat att de sociala myndigheterna ska granska henne som mamma.

   Om något är patetiskt så är det hur folk anser sig ha rätt att racka ner på Katrin, men själva anser att Katrin ska hålla käft i alla lägen. Om Katrin uttrycker en åsikt så ska hon tydligen lemlästas bara för att hon sa ord som många andra tänker flera gånger dagligen.

   Jag beundrar Katrin dels för att hon är frispråkig och inte skäms över det, dels för att hon är en driven person som kämpar för det hon vill ha i livet både kroppsmässigt och arbetsmässigt.

   Om jag får erbjuda dig ett gott råd Caroline, så fokusera inte så mycket på negativa tankar beträffande Katrin, utan ta den energin och lägg på att skapa positiva förutsättningar för dig själv.

   Ha en bra dag! :-) / Maria

 3. Caroline

  Det ger mig hur mycket rätt som helst, för det första hade vi fortfarande yttrandefrihet och åsiktsrätt i det här landet sist jag kollade, för det andra ‘r det en offentlig person, och för det tredje så om hon anser sig ha rätt att tycka alla överviktiga människor är fula, så har jag verkligen rätt att skriva vad jag vill.

  Japp jag anser fortfarande att det är det enda hon gjort sig känd på, och det där med alla är lika mycket värda låter fint, men är bara trams! Kan du ärligt säga att en pedofil är lika mycket värd som din familj tex…om inte så kan du inte säga att du står för lika människovärde, för det är hyckleri, och hå¨ller inte som argument.

  Att vara frispråkig är en sak, men man behöver inte trycka ner andra människor för det.., katrin är det främsta exemplet att man blir korkad av lchf, men tycker synd om alla lurade medan hon skrattar hela vägen till banken…

  Hennes familjeliv kunde jag inte bry mig mindre om…tycker bara synd om dom barnen som kommer bli mobbade av hennes barn för dom har några extrakilon…eller rebellar dom och blir precis tvärsom, det återstår att se. Tror dock aldrig det är en bra idé att påverka barn, utan försöka uppmuntra dom att utvecklas till så egna individer som möjligt.

  Jag fokuserar inte på detta nämnvärt i mitt liv..,bara för jag valde att svara på ett blogginlägg?! Har hur mycket positivt som helst i mitt liv just nu, även om det inte alltid varit så. Gillar ändå din blogg, även om jag inte delar din åsikt om just detta…

  JC är inte någon som jag någonsin tänkt om som den skarpaste kniven i lådan direkt (men jag tror det är lite image med) däremot är detta det klokaste debattinlägget jag läst på länge… http://www.alltomstockholm.se/stadsliv/article4134176.aos

  Och detta är också en jäkligt klok tjej som är värd att beundra istället för någon som bara sprider fördomar, hat och förakt… http://olivialice.se/2015/oktober/stress-press-idealer.html

  Så om jag får erbjuda dig ett gott råd så blir det en klassiker.. don’t judge a book by it’s cover ;) och avguda inte någon som gör det heller…
  btw, skulle hellre skjuta mig själv n att lyssna på hennes pod :)

  1. alamaria

   Jag har läst din kommentar flera gånger nu Caroline för att försäkra mig om att jag har läst rätt. Å ena sidan undrar jag om du skojar? Å andra sidan undrar jag hur du mår egentligen? Det verkar som att du inte mår så bra även om du inte vill erkänna det ens för dig själv. Låt mig svara på din kommentar steg för steg så får vi se om du förstår hur jag menar?

   Du skrev:
   Det ger mig hur mycket rätt som helst, för det första hade vi fortfarande yttrandefrihet och åsiktsrätt i det här landet sist jag kollade, för det andra ‘r det en offentlig person, och för det tredje så om hon anser sig ha rätt att tycka alla överviktiga människor är fula, så har jag verkligen rätt att skriva vad jag vill.

   Svar:
   Ja, vi har yttrandefrihet i Sverige, men du verkar bara anse att det gäller dig eftersom du blir så arg över det Katrin uttrycker. Du verkar anse att Katrin ska klara av att ta negativa kommentarer då hon är en offentlig person, men Katrin får inte lov att uttrycka sig negativt om andra. Det verkar dock ok för dig att du får lov att uttrycka dig negativt om andra. Hur går den logiken ihop? :roll:

   Du skrev:
   Japp jag anser fortfarande att det är det enda hon gjort sig känd på, och det där med alla är lika mycket värda låter fint, men är bara trams! Kan du ärligt säga att en pedofil är lika mycket värd som din familj tex…om inte så kan du inte säga att du står för lika människovärde, för det är hyckleri, och hå¨ller inte som argument.

   Svar: Din åsikt kring vad Katrin är känd för är föga intressant då hon det facto är känd för avsevärt mycket mer än du anser. Se min tidigare kommentar. I grund och botten har alla människor samma värde enligt min uppfattning ja. Att människor begår olika brott är en sak, men frågan är vilket brott Katrin har begått som är värre än vad du gör genom att skriva på ett så nedlåtande sätt om henne som du gör? :roll:

   Du skrev:
   Att vara frispråkig är en sak, men man behöver inte trycka ner andra människor för det.., katrin är det främsta exemplet att man blir korkad av lchf, men tycker synd om alla lurade medan hon skrattar hela vägen till banken…

   Svar: Är det inte precis det du håller på med genom att skriva så hatiska kommentarer? På vilket sätt är Katrin korkad? Vem har sagt att man blir korkad av att äta LCHF-kost? Vem eller vilka har Katrin lurat? Katrin skrattar självklart hela vägen till banken då hon har arbetat som en galning för att tjäna pengar. Då brukar det vara rätt soft att få pengar för mödan. Det tycker nog de flesta efter hårt arbete. ;-)

   Du skrev:
   Hennes familjeliv kunde jag inte bry mig mindre om…tycker bara synd om dom barnen som kommer bli mobbade av hennes barn för dom har några extrakilon…eller rebellar dom och blir precis tvärsom, det återstår att se. Tror dock aldrig det är en bra idé att påverka barn, utan försöka uppmuntra dom att utvecklas till så egna individer som möjligt.

   Svar: Tycker du att du själv framstår som ett bra exempel för dagens barn genom att skriva som du gör? Är du en förebild för andra genom ditt agerande? :roll:

   Du skrev:
   Jag fokuserar inte på detta nämnvärt i mitt liv..,bara för jag valde att svara på ett blogginlägg?! Har hur mycket positivt som helst i mitt liv just nu, även om det inte alltid varit så. Gillar ändå din blogg, även om jag inte delar din åsikt om just detta…

   Svar: Som jag ser det så har du lagt ner en hel del energi på att skriva negativa och hatiska kommentarer istället för att ta den värdefulla tiden till att må bra i dig själv. Jag är glad för din skull om du har ett bra liv, men som du skriver själv så har det inte alltid varit så och det lyser igenom så starkt i det du skriver. Du har en del kvar att jobba på och det är det jag tycker att du borde lägga din energi på. Det är roligt att höra att du gillar min blogg även om du inte håller med mig i mina åsikter. Jag skriver min blogg för min egen skull och delar med mig av den till andra. Om de sedan vill läsa är upp till dem. :-)

   Du skrev:
   JC är inte någon som jag någonsin tänkt om som den skarpaste kniven i lådan direkt (men jag tror det är lite image med) däremot är detta det klokaste debattinlägget jag läst på länge… http://www.alltomstockholm.se/stadsliv/article4134176.aos
   Och detta är också en jäkligt klok tjej som är värd att beundra istället för någon som bara sprider fördomar, hat och förakt… http://olivialice.se/2015/oktober/stress-press-idealer.html

   Svar: Ser du? Nu gör du det igen! Du skriver på ett negativt och nedlåtande sätt om andra för att i nästa mening skriva om en tjej som är värd att beundra istället för någon som bara sprider fördomar, hat och förakt… Vad gör du? Beundrar du dig själv genom att skriva som du gör? Jag har inte läst dina länkar då jag inte har haft tiden att göra det, men om du uppskattar att läsa det som skrivs där så är jag glad för din skull. Jag läser sådant som jag gillar och delar med mig av det jag gillar. Konstigare än så är det inte.

   Du skrev:
   Så om jag får erbjuda dig ett gott råd så blir det en klassiker.. don’t judge a book by it’s cover ;) och avguda inte någon som gör det heller…
   btw, skulle hellre skjuta mig själv n att lyssna på hennes pod

   Svar: I detta läget så undrar jag om du skämtar? Don´t judge a book by it´s cover? VAD ÄR DET DU GÖR I SÅ GOTT SOM VARJE MENING DU SKRIVER???????? Du skulle hellre skjuta dig själv än att lyssna på något som du aldrig har hört bara för att du har förutfattade meningar… I rest my case… / Maria

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>