«

»

Jag har tappat rösten!

Efter att ha varit förkyld/allergisk/överkänslig ett tag nu så har jag lyckats tappa rösten. Redan igår kväll började jag bli hes och något senare så försvann rösten helt!! :shock:

Jag har tappat rösten.

Att jobba i ett kommunikativt yrke är inte det bästa när det man inte har någon röst. Jag gick ändå till jobbet eftersom jag tänkte att jag kunde göra andra arbetsuppgifter och låta mina kollegor prata med patienterna.

Det är dock sjukt frustrerande att inte kunna prata ordentligt när man MÅSTE kommunicera. Bara en så enkel sak som att gå till affären och handla. Tänk om man behöver fråga efter något. Hur gör stumma människor när de kommunicerar?

Folk tittar lite konstigt på en när de hälsar och man själv försöker svara, men det inte kommer fram något ljud… Man ser ju bara knäpp ut när man försöker gestikulera och visa att man inte kan prata… :lol:

Det är också frustrerande att känna att man har saker att säga, men inte ha förmågan att uttala dessa saker. Hemma tycker de att det är komiskt, men de är faktiskt snälla. När barnen var yngre och jag tappade rösten så tyckte de att det var hysteriskt roligt när jag inte kunde ”tjata” på dem, men som jag minns det så var de snälla då också.

Jag minns ett tillfälle när jag skulle sjukanmäla mig till jobbet. Hur gör man när man inte kan ringa och sjukanmäla sig? Det var ett jobb där jag var beroende av min röst för att sköta mitt jobb. De trodde att jag fejkade när jag messade och sa att jag hade tappat rösten, så när de ringde fick barnen svara och säga att deras mamma inte kunde prata… Sjukt, men sant!

Vi får se hur länge rösten tänker hålla sig borta den här gången… / Maria

Share

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>