«

»

Jag avstår helst från vetemjöl!

Förra året så trodde jag att magen reagerade på kolhydrater, men nu vet jag att det beror på vetemjölet. Det går att äta vetemjöl i väldigt små mängder, men jag får alltid någon form av reaktion i kroppen. Så här skrev jag förra året:

Dag 22

Idag är det söndag igen och i morgon börjar en ny vecka. Maken ska åka till Stockholm under fyra dagar och då passade vi på att göra lite praktiska saker här hemma som jag har tjatat om ett tag. Jag har velat rensa ur böcker eftersom jag vet att äldsta sonens skola har uttryckt ett önskemål om att få böcker.

Vi har hysteriska mängder med böcker och tidskrifter och det är lite intressant att se genrer vi har. Våra intressen speglas väldigt tydligt och i mitt fall så ser jag hur jag har utvecklats framåt genom åren. Kul att se faktiskt! I yngre år var jag mer självdestruktiv och kunde se idag att jag har läst en hel del böcker som handlar om ”självhjälp”. Det har handlat mycket om både kropp och utseende, men det är inte så konstigt med tanke på att jag jobbade inom skönhetsbranschen under tio års tid.

Mina tidskrifter handlar om pyssel och träning, medan makens tidskrifter handlar om poker och forskning av olika slag. Jag sparade faktiskt ett par favorittidningar, medan jag sållade bort rätt stora mängder som jag tror att de kan ha nytta av i skolans undervisning. Poker kanske inte är så lärorikt, men barnen kan väl få läsa något kul också?

Som vanligt när jag är mitt uppe i saker och ting så blir det lite si och så med maten. Så även idag. Jag åt förvisso frukost, men hoppade över mina ”crisps” idag eftersom jag misstänker att det är de som orsakade mitt ”mag-onda” igår och förrgår. Min mage vill inte ha kolhydrater för då får jag ont i den. Förbaskat att man inte ska kunna äta lite grann. Det är ju gott! Jag blev så lös i magen att jag inte visste vilken ände det skulle komma från. Blä!

Till lunch blev det lite rökt kalkon och ett glas light-saft. Visst är jag nyttig? Nej, skämt åsido så ville jag bara få i mig något snabbt och då blev det 90 gram rökt kalkon och lite saft. Snabbt och lätt och faktiskt riktigt gott! Jag har dille på rökt kalkon!

Vi har sålt en del möbler idag också eftersom vi ska göra om i vardagsrummet och det i sin tur innebar att vi fick köpa nya möbler, men i andra färger. Jag åkte iväg till Ikea eftersom de har ett skåp där som vi vill ha som tv-bänk, men dessvärre så var den slut och jag hade också glömt kvittot till en hylla som jag skulle byta mot två andra hyllor. Det blev lite för bråttom när jag åkte hemifrån helt enkelt. Det är sådant som händer. Jag får lösa det i kommande vecka när de får in våra skåp igen. Då lämnar jag tillbaka hyllan och köper skåpet, plus lite annat smått och gott som jag vill ha och behöver.

Inne på Ikea gjorde sig hungern påmind. Jag ville ha glass! Mjukglass! Nej, det vill du inte alls! Jo, det vill jag. Nej! Jo! Nej! Jo! Det blev ingen glass. Jag skyndade ut från Ikea och körde förbi Mc Donald´s i en rasande fart. Jag ska inte ha något därifrån heller! Jag ska hem och äta! Punkt slut!

Väl hemma så blev det inte så mycket att hänga i granen eftersom vi inte hade storhandlat och alla rester innehöll rätt stora mängder kolhydrater. Jag öppnade en burk tonfisk i olja och skar upp en hel gurka istället. Det gjorde mig faktiskt mätt. Det finns bara ett litet krux. Jag har över trehundra kalorier kvar att äta idag. Vad ska jag äta då? Medan jag funderade på det så tog jag mig ett skönt skumbad med olivextrakt. Det är ljuvligt att bada och om vi flyttar någon gång så måste vi verkligen ha ett badkar. Jag älskar att bada!

Nu är det dags för en kopp te, myskläder och något bra att titta på tillsammans med maken i soffan. Jag kommer att sakna honom när han ska vara borta så länge som fyra hela dagar. Usch! Dessutom så har han precis varit borta på en kortare resa med en övernattning. Det är svårare att sova när han inte är hemma.

Dag 22 ger jag mig själv ”22”. Jag klarade av att motstå frestelserna när hungern slog till. Bra jobbat!

Numera försöker jag att avstå från vetemjöl så mycket det går. Ibland kan jag inte undgå det, men jag gör som sagt var mitt bästa för då mår jag som bäst! :-) / Maria

Jag avstår helst från vetemjöl.

Share

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>