«

»

Ingen pratar om den ”rosa elefanten” i rummet…

Den står där. Den ”rosa elefanten”. Mitt i rummet så att alla kan se, men ingen vågar prata om det utan låtsas som att allt är prima!

Jag fick en chock nyligen när jag såg en väns kropp. Viktminskning i all ära, men vad säger man om det har gått för långt? Hur formulerar man det? Ska man formulera det eller ska man behålla sin omsorg för sig själv även om man är orolig och bryr sig om personen i fråga?

Vad säger man? Vad hade du sagt och gjort? Jag har pratat med hen och det känns skönt. Jag tror på att man ska uttrycka sin oro, men samtidigt visa att man gör det av omsorg och omtanke. Visa att man finns där. Det är det viktigaste av allt! / Maria

20130626-234846.jpg

Share

4 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

 1. Linda

  Hej
  Det kan bli väldigt väldigt svårt oxå. Se bara till dig själv, för ett tag sedan skrev du hur bittra vissa tjejer är pga att du klarar gå ner i vikt. Du tyckte de var upp till dig när du var färdigbantad.
  Jag vet att du inte var ”för” smal då, men det finns där, den där känslan att personen i fråga kan ta det på fel sätt.
  Jag ville med detta bara säga att det ÄR svårt.
  Hur man än vrider o vänder sig, så har man röva bak.

  Kram Linda

  1. alamaria

   Hej Linda!

   Det är sant att jag skrev det för ett tag sedan och har tagit upp ämnet flera gånger. Det jag syftade på då, var att jag som 167 cm lång (kort) inte var anorektisk på något sätt när jag vägde runt 75 kg. Inte heller när jag ligger på 60 kg. Jag har själv skrivit att jag inte uppskattar när skelettet syns på mig och att man i vissa ställningar kan se min ryggrad. Av det skälet vill jag inte heller gå ner mer i vikt.

   Den vän jag såg hade tagit ett flertal bilder där det såg extremt ”magert” ut. Självklart kan bilder ”ljuga” och få det att framstå på ett sätt som det inte är. När jag ligger ner så ser man mina revben. När jag står upp så ser jag ”normal ut” och när jag sätter mig så väller bilringarna över eftersom huden är så lös på magen.

   Jag håller med dig om att det är svårt, men jag har också skrivit tidigare att det finns olika sätt att säga saker på och jag hittade ett sätt att framföra mitt budskap på igår. Det känns bra. :-) Jag tycker att det är ok att säga det om man gör det på ett ”snällt sätt” och om det finns belägg för det som sägs.

   Ingen diskuterade mina ätstörningar och mitt beteende med mig när jag vägde för mycket heller. Det är väl det som är min poäng. Att jag tycker att man ska prata om det, men att det är viktigt att man formulerar sig rätt.

   Kram! Maria

 2. SallysPigge

  Det beror på hur väl du känner personen tror jag.

  Sedan kanske man kan börja med att man är glad för personen som har lyckats att gå ner i vikt men att du faktiskt oroar dig att det håller på att gå för långt och fel håll. Jag tror du kanske ska treva dig fram lite och inte bara gå på rak sak på direkten då det kan slå fel.

  Tycker allt att du kan säga något fast på rätt sätt så att säga.

  Kram Susanne

  1. alamaria

   Jag har pratat med hen och förklarat min oro och omsorg. Hen förstod och tog det på ett bra sätt. Jag hoppas verkligen att hen är ärlig och mår så bra som hen säger. :-) Kram! Maria

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>