«

»

Godis är dyrare!

Jag är så trött på att höra folk säga att det är DYRT med frukt och grönt! Samma människor har inga som helst problem med att betala det dubbla kilopriset för godis, glass och snacks av olika slag. Ändå säger de att de vill banta och gå ner i vikt. Hur hänger det ihop? :shock:

Svenskarna är faktiskt de som äter mest godis i hela världen!! Är det bara jag som tycker att det är lite pinsamt? Jag säger inte att det är fel att gotta sig ibland, men man kanske kan chilla lite på saken? Man måste ju inte möla i sig som om det inte fanns en morgondag. Speciellt om det är till godis som pengarna går, så att man inte har ”råd med” frukt och grönt.

Svenskar äter mest godis i världen!

Grönsaker är billigare än godis!

Godis ligger i genomsnitt på 5-6 kr/hekto. Det blir 50-60 kr/kilot… :shock:

Hur är det med dig? Köper du frukt och grönt regelbundet? Om du gör det, äter du upp det också eller hinner det bli dåligt?

Jag har ett bra tips! :-) Köp frukt och grönt när din affär har olika erbjudanden. :-) Det gör jag! Sedan skär jag upp och portionerar allt. :-)

Det som går att frysa in läggs i frysen och det övriga skär jag upp och lägger i vattenbad i kylskåpet så att det håller sig fräscht i flera dagar. Det är bra att göra det med speciellt sallad och paprika.

Gurka och tomat skär jag upp dagligen i olika former. Ibland i skivor, ibland i strimlor eller tärningar. :-) Jag brukar säga att jag ”preppar kylskåpet”. :-)

Det är lättare att äta frukt och grönt om man ser till att det alltid finns tillgängligt på ett enkelt sätt.

En sallad kan man till exempel göra på bara ett par minuter om alla grönsaker redan är uppskurna, så se till att lägga lite pengar på frukt och grönt istället för på godis och preppa din kyl och frys också! :-) / Maria

Share

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>