«

»

Frukt och grönsaker är inte dyrare!

Återigen så kommer diskussionen upp… Det är så dyrt med frukt och grönt!! Det är därför som folk hellre köper godis, snacks, glass och läsk!! För att det finns så ”bra erbjudanden” på dessa varor och är så svårt att få tag i bättre alternativ…

Jag kopierar från nätet:

”Lösgodis 49 kr/kg, nygräddade lussekatter 5 kr styck, lyxglass 30 kr och fyllda munkar 4 för 20.”

Tillåt mig att jämföra priserna då.

Clementiner 15 kr/kg, 11 kiwis i korg à 10 SEK = mindre än 1 SEK/styck, frysta hallon 250 gram + 250 gram kesella vanilj = 25 SEK totalt och äppel-ringar gjorda på fyra äpplen för 10 SEK.

När folk är törstiga så anser de att det är ”billigt” att köpa en läsk i affären för ”bara 10 SEK”. Jag tar med mig en vattenflaska hemifrån med vatten från kranen. Det kostar NOLL kronor.

Förlåt att jag stör mig, men jag blir verkligen irriterad av det här… :mad:

Är det fler än jag som ser paralleller mellan en dålig ekonomi, ett högt intag av onyttiga livsmedel och en dålig hälsa? :roll: Rätta mig gärna om jag har fel… / Maria

Frukt är inte dyrt!

Share

2 kommentarer

 1. Bettan

  Precis som du är jag helt övertygad om att man sparar pengar på att äta hälsosamt. Förutom de exemplen du visar på sparar man många kronor på att inte köpa en godispåse med jämna mellanrum, inte äta så mycket mat och att kanske ta med matlåda istället för att äta på lunchrestaurang.
  Om man är lite ekonomisk väljer man de frukter och grönsaker som det är säsong för. Färska jordgubbar är inte så billiga i december, men det är citrusfrukter. Meloner är billigast i början av augusti osv. Morötter är alltid billiga…
  Att använda ekonomin som ett argument för att inte ta tag i sin vikt är ett mycket dåligt argument.
  Håller med dig helt och hållet :-)
  Kram Bettan

  1. alamaria

   Men eller hur Bettan!! :-) Om man har en sämre ekonomi, så kan man förbättra den avsevärt genom att göra precis som du skriver. Minska på inköp av onödiga onyttigheter, dra ner på antal/storlek på portionerna och ta med matlåda istället för att äta ute. Då väljer man ju dessutom själv hur många kalorier man vill äta.

   Vi fryser ofta in mat här, eftersom jag gärna lagar ”portioner”. Det finns flera skäl till det. Nr.1. Vi äter ofta mer än en portion om det finns tillgängligt eftersom det är gott. Inte för att vi inte blev mätta på det vi åt, utan just på grund av smaken och att vi kanske är sugna på att äta lite extra.

   Nr.2 Jag tycker inte att det är så hysteriskt roligt att laga mat, men gör det ändå ibland rätt intensivt för alla de dagar som jag känner att jag är trött och inte har tid, lust eller ork att laga mat. Om jag då har satsat en eller två dagar intensivt, så har jag för en till två veckor framöver. Underbart!!

   Det blir MYCKET billigare att göra så, men det känns ofta som att jag talar för döva öron, för folk verkar inte vilja förstå och ta det till sig. Det är självklart valfritt, men då ska de inte heller påstå dumheter som att det är ”dyrt” att äta bra och nyttig kost, för det är det inte. :-) Kram! M.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>