«

»

Fredagskväll efter fredag-dag…

Vad det är skönt med en fredagskväll efter en lång vecka och en aktiv ”fredag-dag”. :-) Bara slappna av och chilla.

Tidigare i mitt liv så har jag arbetat väldigt mycket. Veckodagarnas namn hade aldrig någon betydelse. Röda dagar? Vad är det? För mig var alla dagar likadana och vila fick man göra i graven.

När jag nu då får chansen att VILA, så är det guld värt. Jag vet att jag låter som en ”halv-död pensionär” och borde ha mer ork än så här. Jämnåriga går ofta ut på krogen och festar till det medan jag sitter hemma som ”Tjuren Ferdinand” och glor på tv.

Jag behöver få min vila. Jag behöver tagga ner. Min kropp gör ont om jag inte tillåter den att återhämta sig och jag skulle aldrig klara av arbetsdagarna från måndag till fredag om jag inte tillät det.

Det kan vara kul och avslappnande att gå på restaurang, bio eller ett kafé ibland, men krogen ger jag inte mycket för längre. Att vara i en lokal med så hög musik att man inte kan prata med varandra är helt ointressant. Visst. Man kan dansa och dricka alkohol om man gillar att göra det. För många år sedan så hängde jag också på krogen, men efter att ha jobbat även inom den branschen och då fått se alla baksidor, så är jag inte längre så sugen.

Numera uppskattar jag lugnet och naturen mer. Speciellt havet och stranden. Friheten som finns där och som doftar så gott, är mer min melodi. Där släpper alla spänningar som finns i kroppen. Sådana dagar när solen skiner och havet glittrar och jag kan vara där med mina nära och kära, då vill jag bara stanna tiden…

Jag älskar havet och stranden!

Efter denna dag då jag har arbetat, hunnit med min promenad och gjort en del ärenden och även ätit mat och fredags-mys, så är det skönt att känna hur kroppens muskler är helt mjuka och avslappnade. Det är skönt att kunna ta djupa andetag utan att känna hur det hugger till i olika kroppsdelar. Förr vågade jag inte ens andas djupt eftersom det kändes jobbigt och gjorde ont. Är inte det ett tecken på att man borde tagga ner och verkligen andas djupt?

Jag tror att fler borde lära sig att slappna av och ta hand om sig själva istället för att bara ”bedöva sig” in i tron att de har ”roligt”. Hur många har inte ångest dagen eller dagarna efter det ”roliga”? Allt för många. Vad är det som driver dem? Ensamhet? Är jag en av de få som gillar att ha egen tid? Jag är nästan aldrig ensam, så jag ser min egen tid som ”lyx”. Hur skönt är det inte att få tänka egna tankar och bara rå om sig själv?

Hur gör man om man inte gillar att vara ensam? Hur skaffar man nya vänner? Vart vänder man sig? Det var en som sa till mig häromdagen att hon behövde skaffa sig fler kvinnliga vänner, men att det är så svårt. Har du något tips?

Själv lever jag i min ”lilla puppa” och trivs bra här. Ibland ger jag mig ut, men det är inte så ofta eftersom jag känner att jag har allt jag behöver här. Håller jag på att bli en eremit? ;-) Nej, men som sagt var. Det är skönt att vara själv också, för jag är inte det många timmar per dygn.

Efter en promenad till jobbet och intensiva timmar på jobbet, så promenerade jag iväg igen och gjorde ärenden. Lite besviken blev jag över att ett av mina ärenden inte gick att uträtta. Typiskt. :-(

Pw till jobbet första februari 2013. Pw från jobbet första februari 2013.

Ännu lite mer putt blev jag när jag kom till affären på vägen hem och ville ha vit choklad och det bara fanns 500-grams-förpackningar. På riktigt. Skulle jag köpa det? Aldrig i livet!! Skulle jag köpa och bara äta en liten bit och spara resten till nästa helg? Hahahahahhahahahahahhaha…. Ja, eller hur och Tomten finns…? Skulle inte tro det. Det fick bli lätta Dinkelkex istället. Jag hade tänkt att äta 25-30 gram vit choklad till min kopp te, men nu blev det inget med den saken.

Till frukost blev det hallon med yoggi mini med ett glas vatten. Till lunch blev det äggröra med kalkon och gurka och två glas vatten. Om någon undrar så rymmer mina vattenglas 400 ml. Till middag blev det en korvsoppa och ett glas vatten och därefter så fick jag mitt fredags-mys som bestod av ett paket lätta dinkelkex, en kopp svartvinbärste med mjölk och en Xide bright. MUMMA!! :-)

Min mat första februari 2013.

Fredags-mys första februari 2013.

Snart ska jag gå och lägga mig inför en ny, ledig dag. Vi hörs i morgon! Trevlig kväll! / Maria

Share

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>