«

»

Fibromyalgi finns visst!

Jag blev rätt chockad, men samtidigt glad häromdagen när jag fick höra att en närstående person påstår att fibromyalgi är ett ”påhitt” och ”inbillning”. Från oväntat håll fick jag stöd i att fibromyalgi visst finns!! Personen ifråga hade dessutom varit väldigt bestämd i sin åsikt att stötta mig. TACK, för det!! :-)

Ja, det ÄR svårt att förstå sig på alla de symtom som människor med fibromyalgi kan ha. Det ÄR svårt för människor med fibromyalgi att förklara, MEN att alla människor runt om i världen skulle inbilla sig eller hitta på sina symtom är verkligen inte sant!! Jag hittade en sajt som beskriver det så väl.

På sätt och vis så önskar jag självklart INGEN de fibromyalgisymtom som jag har. Samtidigt så gör jag det. Åtminstone för en dag, eller kanske till och med i en vecka, så att de får känna på hur det känns och hur symtomen skiftar.

Tack och lov så mår jag så mycket bättre nu än vad jag gjorde när jag var sjukskriven på heltid för snart två år sedan. Dock har jag fortfarande symtom kvar, om än inte så intensiva som då.

Fibromyalgi är en sjukdom som inte ”syns”, men som ”känns”. Den enda som kan tala om hur det ”känns” är den som har drabbats. Ändå så går det inte att förklara för den som själv inte är drabbad. / Maria

20131022-151608.jpg

Share

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>