«

»

En liten ”påminnelse”…

Förra årets dagbok var bara en ”vardags-dag” med diverse olika göromål, så jag skriver inte om det här. Istället så vill jag ge dig en påminnelse!

Det tog inte ”två veckor” att gå upp alla de kilo som du vill gå ner. Då kommer det inte heller att ta ”två veckor” att gå ner de kilon du vill gå ner. Låt det ta den tid det tar, men tappa inte fokus på ditt mål! :-)

Ja, det är ok att ta en bantningspaus på födelsedagar, storhelger och liknande. Du måste inte sitta med ett salladsblad och titta längtansfullt på alla andras fat. Försök dock att fokusera på de ”bättre alternativen” och ge inte dig själv ”dåligt samvete” om du väljer att unna dig något eller några av de onyttigare alternativen. Ge dig själv det du vill ha och stå för det! Om du vill ge dig själv en snygg och hälsosam kropp snabbare, så avstår du. Om du kan vänta så unnar du dig. Det är ditt val och ingen annans! :-)

Skönhet sitter inte i dina kilon. Hälsan däremot, påverkas väldigt mycket av dina kilon och fördelningen av dina kilon. Satsa på att forma en sund kropp även om du inte har för avsikt eller som mål att se ut som en ”fitnessmodell” eller ”kroppsbyggare”. Använd din kropp så ofta du kan och rör på dig så mycket som möjligt. Varför ta olika färdmedel när du har en kropp som kan förbränna ”ditt lager av fett”? Keep on walking!! :-)

Tänk på att kroppen behöver vätska. Speciellt i sommarvärmen. Ha alltid med dig vatten och se till att få i dig minst två liter om dagen året om och var rädd om dig!!

Som en person sa: – Man får bara ETT liv. Det är det som är grejen… Gör det bästa och mesta av DITT liv!! / Maria

Gör det bästa och det mesta av ditt liv!

Share

2 kommentarer

 1. Elmira

  Jag håller med dig men så som igår så kan jag känna att nej då träffa vi så många som jag inte kände mer en att vi setts på dagis och att då sitta med en pulvershake det ville jag inte just för jag inte ville de skulle veta vad jag gör, hur gör man då mer så?
  Vänner och släkt har jag inget problem med att de vet men just okända för jag vill inte de drömmer mig men sanning att säga det gör folk bara av att jag är fet och av mitt namn, gaa att man bryr sig sä mycket

  1. alamaria

   Vad är det som gör att du inte vill att folk ska veta att du försöker gå ner i vikt? Jag menar ”okända människor”? Jag gör tvärtom och bloggar om det för allt och alla som vill läsa. Det är mitt sätt att hantera det, men alla har självklart olika sätt. Jag bara undrar vad det är som gör att du känner så?

   Tyvärr så är människor dömande mot allt som går utanför deras ”norm av normalitet” oavsett vad det gäller. Jag har fått höra så många dumma kommentarer genom åren om det mesta, så tro mig. Jag vet hur det känns.

   Häromveckan när jag var som mest svullen så sprang jag på en tjej från förr som ifrågasatte om jag skulle ”banta nu igen” när jag påbörjade min viktresa. Instinktivt så ville jag bara krypa ihop inför hennes granskande blickar och tänkte att det var så typiskt att hon såg mig ”svullen och ful”. Sedan tänkte jag för mig själv: Jag må vara svullen och ful idag, men dessvärre så är hon en ful människa som har visat mig sina rätta sidor. En människa som hon har jag inget till övers för och hennes åsikter om mig och min kropp är inte relevanta, så SKIT I HENNE och HENNES ÅSIKTER!! Jag vet att jag är bra, även om självkänslan kan vackla lite ibland.

   Stå på dig, stå upp för dig och låt INGEN stå PÅ dig! ♥ Kram! ♥

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>