«

»

Att väga sig för ofta…

Många anser att man ska kasta ut vågen och vissa gånger har jag inte haft något emot det. Speciellt om ”våg-helvetet” har visat för höga siffror… :lol:

Nej… man ska faktiskt inte skämta om det här med vågen, för det kan gå för långt och det är inte alls roligt. De där siffrorna kan skapa otrolig ångest.

Enligt Expressen så väger sig Kim Kardashian hela 14 gånger per dag på ett flertal olika vågar.

Jag själv väger mig på två olika vågar för att ha någon form av referens, så att den ena vågen inte kommer med ”muppiga resultat” när exempelvis batteriet är på väg att ta slut.

Från början vägde jag mig på Wii-brädan och sedan ungefär ett år tillbaka så har vi även en annan våg. Det har hela tiden diffat 200 gram mellan dessa vågar. Det är därför som jag kallar den nya vågen för ”elaka vågen”… :lol:

Jag utgår dock alltid från Wii-brädan då det är den jag har vägt mig på från början och jag vet att den stämmer då det alltid skiljer just 200 gram på dessa vågar. :-)

Vissa perioder väger jag mig oftare än en gång i veckan. Jag försöker dock att hålla det till max en gång i veckan eftersom det finns så många olika saker som kan orsaka olika resultat på en och samma dag.

Man ska med andra ord inte stirra sig blind på vågen, utan ha den mer som en slags ”referens”, så att man har någon så när koll på läget. :-)

Hur ofta väger du dig? Berätta! :-) / Maria

Hur ofta väger du dig?

Share

2 kommentarer

 1. Jenny

  Jag väger mig varje morgon. Inte för att det spelar så stor roll vad det står på den, men jag har gjort det så länge så jag reflekterar inte så mycket över det, är lika naturligt som att borsta tänderna varje morgon :)
  Men jag tror däremot att man inte ska göra det om man är för fixerad, för då kan det verkligen Stjälpa istället för att Hjälpa, genom att man stressar upp sig över minsta gram .
  För mig personligen så fick jag lite mat-fobi då jag gick ner väldigt mycket på väldigt kort tid, och då hjälpte vågen mig att VÅGA ÄTA, för att se att jag faktiskt inte ökade massor i vikt bara genom att jag åt en måltid, Så det är verkligen både ock då det gäller det där. Men så länge som det inte påverkar en negativt så tycker jag inte det gör något.
  kram kram

  1. alamaria

   Hej Jenny! :-)

   Tack snälla för att du delar med dig av dina erfarenheter!

   Du har så rätt i att det inte är något fel om man inte mår dåligt av det, utan har det mer som en ”fingervisare”.

   Det är lite där jag och maken är, även om vi oftast bara väger oss en gång i veckan. Jag kan väga mig lite oftare ibland, men försöker att inte göra det av det skälet som du skrev. Att man kan bli lite ”nojjig” och att det kan bli så att man mår dåligt beroende på resultatet.

   Nu för tiden så känner jag inte att jag mår dåligt när jag ställer mig på vågen. Jag får ingen ångest heller, men är absolut inte redo att sluta väga mig. Det skulle kännas jättekonstigt! :shock:

   Jag vet att det finns många som inte väger sig alls och mår bra av det och jag tror att alla ska få göra som de vill, men att man också ska förstå att vikten kan pendla ett par kilo utan att det är någon fara.

   Tack igen för att du ville dela med dig av dina erfarenheter! :-)

   Ha en bra dag! :-) ♥ / Maria

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>