«

»

Alla måste inte gilla mig!

Vi läser psykiatri i anatomin för närvarande och idag pratade om olika psykiska åkommor och kom in på olika beteenden. Innan lektionen var slut så var det en som ställde frågan om hur hen uppfattas? Som social eller osocial? Jag svarade att jag inte upplever hen som mindre social än vad jag är och jag uppfattar mig själv som en relativt social person i rätt sammanhang.

Då var det en annan person som menade på att jag snarare är asocial!! :shock: Say what?? Vänta lite nu… Är jag asocial bara för att jag är selektiv i sitt val av umgänge och inte vill socialisera med ”kreti och pleti”?

Ibland kan man undra om människor som uttrycker sig så har funderat på att det kanske finns något hos vederbörande som gör att man inte vill umgås med dem? Troligen inte… :roll: Faktum är att jag har försökt att prata med hen, men insett att vi inte har så mycket gemensamt. Av det skälet pratar jag inte heller med hen mer än nödvändigt. Jag är där för att plugga, inte för att babbla en ”massa strunt” som är helt ointressant för mig.

Jag var en gång i tiden en person som hade ett behov av att bli omtyckt av alla. Jag ville inte att någon skulle tycka illa om mig eller bli arg på mig. Det resulterade i att jag nästintill vände ut och in på mig själv för att vara andra till lags.

Nu för tiden har jag lärt mig att man inte måste det. Jag får lov att säga NEJ, men det tog lång tid för mig att lära mig det. Jag får säga NEJ, TACK också. Man måste inte säga JA till ALLT och man måste inte bli omtyckt av ALLA. Det i sin tur innebär inte att jag är asocial. Jag känner bara inte för att hänga med vissa människor.

Om man frågar de människor jag faktiskt gillar och vill hänga med så är jag en av de största ”tjöt-rövar” som finns! :lol:

Jag har gott om åsikter (vilket alldeles säkert märks i sociala medier av olika slag ;-) ), men jag väljer när jag delar med mig av mina åsikter.

Om man inte förstår innebörden av ett ord så kan jag föreslå användning av en ordbok innan man uttrycker sig. / Maria

Dagens positiva: Att jag har lärt mig att tacka nej till det som inte är av intresse. :-)
Social, osocial och asocial.

Share

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>